Executive Breakfast Vitez

Izazov pod imenom Cyber security

U današnjem međusobno povezanom svijetu ne može se precijeniti važnost snažnih praksi u području cyber sigurnosti. Kako tehnologija napreduje i organizacije se sve više oslanjaju na digitalne sisteme i podatke, okruženje prijetnji za kibernetičke napade poraslo je u složenosti i razmjerima. Više nije pitanje hoće li cyber prijetnja ciljati vaše poslovanje, već kada.

Drugi susret održali smo u Vitezu, 16.11.2023., u Etno selu “Čardaci”, a domaćin skupa je bila kompanija Kristal d.o.o. Vitez. Predavanje s naslovom “Podizanje svijesti o cyber sigurnosti” je održao Emir Mehanović, inženjer sa višegodišnjim iskustvom u informacionim tehnologijama, posebno fokusiranim na mrežnu i Cyber sigurnost. U toku svog izlaganja ukazao nam je na jedinstvene izazove kibernetičke sigurnosti s kojima se suočavaju kompanije u Bosni i Hercegovini, naglašavajući potrebu za rješenjima po mjeri.

Direktori i menadžeri lokalnih kompanija su se okupili kako bi istražili krajolik digitalne odbrane koji se stalno razvija. Okupljanje je poslužilo kao dinamična platforma za razmjenu znanja, gdje su lideri u industriji i stručnjaci za kibernetičku sigurnost razgovarali o najnovijim trendovima, novim prijetnjama i inovativnim strategijama za jačanje naših digitalnih ekosistema.


Podizanjem kulture svijesti i pripremljenosti, poduzimamo značajne korake ka izgradnji zajednice otporne na cyber napade. Zajedno možemo ojačati našu digitalnu odbranu te stvoriti sigurno i otporno poslovno okruženje.

Emir Mehanović je pre-sales inženjer u kompaniji Exclusive Networks, koja je globalni distributer za Cybersecurity rješenja, prisutan u 100 zemalja svijeta. Zajedno sa svojim partnerom Telegroup-ltd će prezentirati "Podizanje svijesti o cyber sigurnosti". Emirova trenutna strast jeste optimizacija sistema za unapređenje sigurnosti mreža, bilo da se radi o malim preduzećima ili velikim enterprise okruženjima.